IICH Groningen 2018-2019 – topprestaties leden RV NETA

Tijdens het IICH Groningen Subtop 2018-2019 hebben 2 van onze leden van RV NETA hoge ogen gegooid.

Vai Bruntink reed op Darabel en werd 1e bij de klasse PSG. Een heel goede prestatie. We wisten al dat Vai met Darabel het heel goed deed in de dressuur sport, maar het moet toch allemaal wel goed op zijn plaats vallen om telkens weer goed te presteren. Vai van harte gefeliciteerd met de behaalde overwinning. We zijn er trots op dat we jou in ons ledenbestand hebben.

Bij de Grand Prix werd Christa Larmoyeur 1e op Super Horse Aston Martin.NL. Met recht een Super Horse, want we weten allemaal wat hij heeft moeten doorstaan. Het is een groot compliment voor Christa dat ze samen met Aston weer zulke goed prestaties neer zet. Geduld wordt vaak beloond. Christa van harte gefeliciteerd met de behaalde overwinning en nog veel succes in de toekomst met dit paard

Op 27 december werd de finale gereden van de  DCIG competitie en ook hierbij deden onze leden het erg goed. In de klasse Z1/Z2 werd Linda Kouwenhoven op Superhorse Happymood 1e en dit was 3 keer op een rij; eerst in de klasse L toen in de klasse M en nu in de klasse Z. Van harte gefeliciteerd Linda. Hierna werd de kür afgesloten met de klasse ZZL en Marten Luiten werd met overmacht kampioen. Dit was wel te verwachten maar toch moet je het wel even doen. Marten Luiten staat met Finona als 3e geklasseerd op de Fei World ranking lijst en dit is een enorme prestatie. Bovendien bezette Marten in de klasse L nog de 2e plaats met Rolina M, een combinatie waar we beslist nog meer van gaan horen.

We hopen dat ook het jaar 2019 voor deze ruiters & amazones, maar ook voor al onze leden succesvol mag gaan worden en vooral veel plezier mogen gaan beleven aan de paardensport.

EDR 2018 – 1 en 2 december

EDR concours 2018

 Dit jaar hadden we besloten om ons jaarlijkse EDR concours te houden in december, omdat we waarnamen dat het concours in oktober watterug begon te lopen, temeer ook omdat het erg snel was na het outdoorseizoen.Het leek ons verstandiger om het in december te organiseren daar IndoorZuidbroek er ook in december al begint met de springwedstrijden. Nou dat hebbenwe geweten, er was veel deelname en ook de Duitse deelnemers weten ons concoursweer te vinden, met dank aan Claudius die op fb ook Duitse reclame maakt, super. Trouwens we waren erg actiefop fb en regelmatig kwam ons EDR concours voor bij. Dit is waarschijnlijk ookeen van de redenen dat er veel ruiters op af kwamen

Er was wel een puntje, de secretaresse brak voor hetconcours haar enkel en kon niet aanwezig zijn. Ze verwerkte wel de deelname,maar op de dagen zelf was Derk Scheper zo lief om het over te nemen. Geweldig Derk, heel hartelijk dank.

De  vrijwilligers hebben weer veel werk verzet om alles goed te laten verlopen, er stond een mooi parcours ( schoon gemaakt en geverfd ),bouwers deden goed hun best en ook de ringmeesters hadden weer hun handen vol. We willen ieder heel hartelijk dank zeggen voor hun tomeloze inzet en hopen volgend jaar weer een beroep op hun te mogen en kunnen doen.

Het concours zelf verliep na alle tevredenheid. Er was  verhoogd prijzengeld ( Neta bestond dit jaar 95 jaar ) en een extra prijs voor de ruiter/amazone die de beste prestatie neerzette over 2 parcoursen.

Het is ook leuk dat de pony’s nu al voor de 2e keer meedoen. Dit jaar was het aantal deelnemers erg goed, waarschijnlijk ook omdat we ook voor de pony ruiters geldprijzen hadden.

Al met al kunnen we terug zien op een mooi concours en  zijn we zeker gemotiveerd om dit zo door  te zetten in december.

Onder voor behoud: Misschien organiseren we een outdoorconcours bij De Toekomst. Claudius Visser heeft contact met KoenMeijer.     

De toekomst zal het leren!!

Afmelden lidmaatschap NETA of KNHS voor 1 december 2018!

Let op! Het einde van 2018 komt in zicht… Dat betekent dat u moet nadenken over uw lidmaatschap voor volgend jaar.
Mocht u een lidmaatschap willen afmelden of een startpas willen afmelden, dan moet dat op de volgende manieren:

VOOR 1 december 2018!!

  • Afmelden lidmaatschap NETA bij Christi Coenraadts.  (Zie kopje “bestuur” voor contactgegevens).
  • Afmelden lidmaatschap KNHS bij Christi Coenraadts.  (Zie kopje “bestuur” voor contactgegevens).
  • Afmelden startpassen: zelf doen via ” Mijn KNHS”. Inloggen op www.mijnknhs.nl

 

NK dressuur- Gelderland

Van 26- 29 juli vond het NK plaats in Ermelo voor de Children, Junioren, Young riders, Under 25, Lichte tour, Zware tour, ZZ Zwaar en Paradressuur.

Van onze vereniging deden twee leden mee.

Vai Bruntink deed met haar paarden Darabel (Westpoint) en Cum Laude (Apache) mee in de Lichte tour. Zij werd met Darabel eerste in de kleine finale. Dit werd ze met een mooie score van 71,4225%. Met Cum Laude behaalde ze een mooie 5e plaats in dezelfde rubriek. Met een score van 68,725%. Gefeliciteerd met deze mooie prestaties!

Marten Luiten deed mee bij de junioren, met zijn paard Fynona. Hij had in zijn eerste proef een mooie score van 71,6% en een derde plaats. Op zaterdag werd de afsluitende kür verreden. Daar behaalde Marten een score van 73% en werd ook 3e in de kür. Daarmee heeft hij de bronzen medaille behaald op zijn eerste NK bij de junioren. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

 
Marten Luiten                                      Vai Bruntink – foto door: Aniek de Wit.

Kampioenschappen succesvol voor de leden van LR NETA!

Op 21 en 22 juli was de drafbaan in Groningen het decor voor de Groningse kampioenschappen. Daar werd gestreden om de Groningse titels voor zowel het springen als de dressuur. Het weer was goed, alles was goed georganiseerd en de leden van LR NETA behaalden mooie resultaten.

Springen:

Mariol Middel werd KAMPIOEN in de klasse L paarden. Zij reed alle parcoursen foutloos met haar paard Tribbiani. In dezelfde rubriek
haalde Monique Mellema- Pentenga en mooie 5e prijs met haar paard Gustinov.
– In het M springen voor de paarden werd Demi Herder netjes 3e met haar paard Great Girl.

Dressuur:

– In de klasse M1 werd Esther Coenraadts KAMPIOEN! Zij behaalde met haar paard Ignado een mooie score van 68,80%.
– In de klasse M2 werd Shannon Holmes KAMPIOEN met haar paard Giovanni. Met een percentage van 69,05%.
– In de klasse Z1 werd Linda Kouwenhoven KAMPIOEN met haar paard Superhorse Glenn Hill. Met 67,32%.
In dezelfde groep werd Linda ook derde met haar paard Superhorse Happymood. (64,78%).
– In de klasse Z2 behaalde Joyce v.d. Water een mooie derde plaats met haar paard Royal Future. (62,75%).
– In de klasse ZZ- licht werd Maaike Slootweg KAMPIOEN met haar paard Santo’s Zhivago, met een score van 65,40%.

NAMENS LR NETA: ALLE PRIJSWINNAARS GEFELICITEERD!!

Wij wensen iedereen die naar het NK mag heel veel succes en plezier!

Hieronder nog enkele foto’s van de prijswinnaars van LR Neta.

     

              

 

Mooie score voor Marten Luiten in Pavo Cup.

Op donderdag 19 juli deed Marten mee aan de Pavo Cup met de merrie Rolina (First Promise x San Dior). De merrie liep fijn en werd daarmee 3e met 79 punten. 8-en op de stap, draf, harmonie en aanleg en een 7,5 voor de galop. Marten is erg trots op de merrie.

In Juni startte Marten de merrie voor het eerst in Vlagtwedde. Met deze goed en makkelijke bewegende merrie behaalde hij toen mooie scores van 70,5 % en 69,33% in de klasse L1. Daarmee werd hij ruim twee keer eerste.

Foto gemaakt door Petra Duindam.

 

 

Avondje uit met de vrijwilligers.

Zaterdag 12 mei vond het jaarlijkse uitje voor vrijwilligers plaats. Eerst zijn we gaan bowlen en aansluitend hebben we heerlijk gegeten en gezellig gekletst. Het was een geslaagde avond.

LR NETA kijkt weer uit naar een fijne samenwerking tijdens het EDR- springconcours of tijdens een van onze gezellige dressuurwedstrijden.
VRIJWILLIGERS: SUPER BEDANKT!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marten maakt internationaal junioren debuut

Begin april kwam Marten aan de start tijdens CDI Zeeland waar hij met Fynona zijn junioren debuut maakte. In de landenproef behaalde hij een mooie score van 68,8% en werd daarmee 10e. De individuele proef nog beter, daar werd hij 6e met 69,9%. Daarmee was hij de 2e Nederlander. In de afsluitende kür werd hij eveneens 6e met 71,9%. Daar was hij de 3e Nederlander. Een mooi internationaal debuut van deze combinatie. Wij zullen vast nog meer van hen zien en horen en wensen hem veel succes!

 

Algemene ledenvergadering maandagavond 16 april 20:00 uur

Beste leden van RV NETA,
Namens het bestuur van LR NETA willen wij u van harte uitnodigen voor onze Algemene ledenvergadering. Deze zal plaats vinden op maandagavond 16 april 2018 om 20:00 uur. U bent welkom bij hotel/restaurant in den Stallen te Winschoten
Onder het genot van een kopje koffie blikken wij terug op de bestuurlijke en lopende zaken van afgelopen jaar en kijken wij vooruit naar de toekomst. De agenda van de ALV volgt op een later moment.
Wanneer: Maandag 16 april 2018 20:00 uur
Plaats: Hotel restaurant in den Stallen. Adres: Oostereinde 10, 9672 TC, Winschoten.
Aanvang: 20:00 uur
Met vriendelijke groet,
Bestuur RV NETA