IICH Groningen 2018-2019 – topprestaties leden RV NETA

Tijdens het IICH Groningen Subtop 2018-2019 hebben 2 van onze leden van RV NETA hoge ogen gegooid.

Vai Bruntink reed op Darabel en werd 1e bij de klasse PSG. Een heel goede prestatie. We wisten al dat Vai met Darabel het heel goed deed in de dressuur sport, maar het moet toch allemaal wel goed op zijn plaats vallen om telkens weer goed te presteren. Vai van harte gefeliciteerd met de behaalde overwinning. We zijn er trots op dat we jou in ons ledenbestand hebben.

Bij de Grand Prix werd Christa Larmoyeur 1e op Super Horse Aston Martin.NL. Met recht een Super Horse, want we weten allemaal wat hij heeft moeten doorstaan. Het is een groot compliment voor Christa dat ze samen met Aston weer zulke goed prestaties neer zet. Geduld wordt vaak beloond. Christa van harte gefeliciteerd met de behaalde overwinning en nog veel succes in de toekomst met dit paard

Op 27 december werd de finale gereden van de  DCIG competitie en ook hierbij deden onze leden het erg goed. In de klasse Z1/Z2 werd Linda Kouwenhoven op Superhorse Happymood 1e en dit was 3 keer op een rij; eerst in de klasse L toen in de klasse M en nu in de klasse Z. Van harte gefeliciteerd Linda. Hierna werd de kür afgesloten met de klasse ZZL en Marten Luiten werd met overmacht kampioen. Dit was wel te verwachten maar toch moet je het wel even doen. Marten Luiten staat met Finona als 3e geklasseerd op de Fei World ranking lijst en dit is een enorme prestatie. Bovendien bezette Marten in de klasse L nog de 2e plaats met Rolina M, een combinatie waar we beslist nog meer van gaan horen.

We hopen dat ook het jaar 2019 voor deze ruiters & amazones, maar ook voor al onze leden succesvol mag gaan worden en vooral veel plezier mogen gaan beleven aan de paardensport.

EDR 2018 – 1 en 2 december

EDR concours 2018

 Dit jaar hadden we besloten om ons jaarlijkse EDR concours te houden in december, omdat we waarnamen dat het concours in oktober watterug begon te lopen, temeer ook omdat het erg snel was na het outdoorseizoen.Het leek ons verstandiger om het in december te organiseren daar IndoorZuidbroek er ook in december al begint met de springwedstrijden. Nou dat hebbenwe geweten, er was veel deelname en ook de Duitse deelnemers weten ons concoursweer te vinden, met dank aan Claudius die op fb ook Duitse reclame maakt, super. Trouwens we waren erg actiefop fb en regelmatig kwam ons EDR concours voor bij. Dit is waarschijnlijk ookeen van de redenen dat er veel ruiters op af kwamen

Er was wel een puntje, de secretaresse brak voor hetconcours haar enkel en kon niet aanwezig zijn. Ze verwerkte wel de deelname,maar op de dagen zelf was Derk Scheper zo lief om het over te nemen. Geweldig Derk, heel hartelijk dank.

De  vrijwilligers hebben weer veel werk verzet om alles goed te laten verlopen, er stond een mooi parcours ( schoon gemaakt en geverfd ),bouwers deden goed hun best en ook de ringmeesters hadden weer hun handen vol. We willen ieder heel hartelijk dank zeggen voor hun tomeloze inzet en hopen volgend jaar weer een beroep op hun te mogen en kunnen doen.

Het concours zelf verliep na alle tevredenheid. Er was  verhoogd prijzengeld ( Neta bestond dit jaar 95 jaar ) en een extra prijs voor de ruiter/amazone die de beste prestatie neerzette over 2 parcoursen.

Het is ook leuk dat de pony’s nu al voor de 2e keer meedoen. Dit jaar was het aantal deelnemers erg goed, waarschijnlijk ook omdat we ook voor de pony ruiters geldprijzen hadden.

Al met al kunnen we terug zien op een mooi concours en  zijn we zeker gemotiveerd om dit zo door  te zetten in december.

Onder voor behoud: Misschien organiseren we een outdoorconcours bij De Toekomst. Claudius Visser heeft contact met KoenMeijer.     

De toekomst zal het leren!!