EDR Springconcours 2022 – zaterdag 3 en zondag 4 december & wintercompetitie dressuur 2022 – 2023

In het weekend van 3 en 4 december kunnen we dit jaar het EDR springconcours weer organiseren. We zijn daarbij verheugd te vermelden dat we weer op ons oude stekje terecht kunnen. We heten iedereen dat weekend welkom op Hippisch Centrum Avinea Staete, manege de Dollard te Winschoten. We hopen dat jullie weer in grote getale komen en we er een sportief, gezellig en succesvol concours van gaan maken!
Daarnaast zetten we, net als de afgelopen jaren, onze wintercompetitie dressuur weer op. Dit is verdeeld over 3 verschillende wedstrijden. We sluiten af met een 4e wedstrijd in de vorm van een kür op muziek.

PROGRAMMA EDR
– Zaterdag 3 december
De zaterdag staan de paarden op het programma voor de hoogtes variërend van 60 cm t/m 1,35 meter.
– Zondag 4 december
Op zondag beginnen we met pony’s in de klasses 50 cm t/m 1,30 meter. Aansluitend volgt een extra paardenrubriek van 60 cm t/m 1,00 meter.

PROGRAMMA WINTERCOMPETITIE DRESSUUR
– Weekend 10 en 11 december ’22 -> dit is tevens een selectiewedstrijd voor de indoor kampioenschappen*
*vanwege grote belangstelling is de vrijdagavond bijgevoegd.
– Weekend 14 en 15 januari ’23
– Weekend 11 en 12 februari ’23
– Zondag 26 maart Kür op muziek

MEEDOEN?!
Opgeven kan via Mijn KNHS. Houdt het vraagprogramma in de gaten.
Kijk ook op onze facebookpagina voor de laatste nieuwtjes.

Wintercompetitie 2022 RV NETA te Vlagtwedde – wedstrijddata >>> UPDATE 12-01-2022!

UPDATE 12-01-2022
De onderzekerheid wat er gaat gebeuren na 14 januari met de maatregelen en de persconferentie komende vrijdagavond heeft ons doen besluiten dat het niet haalbaar is de wedstrijden van aanstaand weekend te organiseren. We hebben goede hoop dat we de wedstrijden vanaf februari wel mogen organiseren.

Zoals het nu lijkt mogen we weer los! In de eerste maanden van 2022 organiseren de wintercompetitie weer! Natuurlijk kijken we na lange tijd van stilstaan hiernaar uit. En ja; er staat geen fout in de titel. We zijn (helaas) genoodzaakt om de wedstrijden op een andere locatie te organiseren omdat Manege de Dollard te Winschoten besloten heeft de locatie niet meer beschikbaar te stellen voor het organiseren van wedstrijden. Het is gelukt om een andere locatie te vinden waar we onze wedstrijden mogen organiseren: Hippisch Centrum de Wolverlei te Vlagtwedde. Uiteraard zijn we erg enthousiast, blij en dankbaar dat we hier terecht kunnen en onze vereniging daarmee door kan gaan met het organiseren van wedstrijden.

We verwelkomen jullie graag op de volgende WEDSTRIJDDATA:
15 & 16 januari 2022 – Paarden en pony’s in alle klasses*
* Tevens is dit een voorselectiewedstrijd voor de Groningse kampioenschappen pony’s B t/m ZZ en paarden M1 t/m ZZL

19 & 20 februari 2022 – Paarden en pony’s in alle klasses

26 & 27 maart 2022 – Paarden en pony’s in alle klasses

16 april 2022 – Kür op muziek (onder voorbehoud)

Wil je meedoen? Geef je op via www.mijnknhs.nl. Voor meer informatie mail naar www.lrneta@hotmail.com.

NIEUWE LOCATIE:
Hippisch Centrum de Wolverlei
Barlagerachterweg 7
9541 XT Vlagtwedde


Marten Luiten scoort ruim 80% op NK Young Riders

Met trots melden we dat RV NETA-lid Marten Luiten medio 6 juni een super goede prestatie neergezet heeft op het NK Young Riders. Met merrie Fynona heeft Marten in de kür op muziek een score behaald van 82,375%, dat hem een gouden medaille opleverde. Vorig jaar behaalde hij ook al een zeer goed resultaat met een zilveren medaille. Mede dankzij deze goede score is hij geselecteerd voor het EK. Wij feliciteren hem met dit geweldig resultaat!

EDR Springconcours RV NETA 2020 afgelast

Daar waar we voorgaande jaren rond deze tijd actief bezig zijn met de organisatie van het EDR springconcours van RV NETA, dat aan het einde van het jaar plaatsvind, hebben we dit jaar tot onze spijt moeten besluiten dat we een jaar overslaan. We hebben hiertoe besloten omdat het in de huidige situatie niet verantwoord en niet realiseerbaar is om een groot springconcours te organiseren. Op dit moment zijn we aan het kijken naar de mogelijkheden om de wintercompetitie dressuur wel door te kunnen laten gaan. Nader bericht hierover volgt.

Ek young riders 2020!

Marten Luiten is voor Nederland afgereisd naar Hongarije waar het Europees Kampioenschap voor de Young riders werd gehouden. Marten was geselecteerd met zijn paard Fynona (v. Ampère).

Het EK, voor de Young Riders en de junioren, werd gehouden in de week van 17 augustus tot 21 augustus.
Als eerste stond de Landenproef op het programma. Daar reed Nederland heel erg sterk en met een mooie totaalscore van 222.940 won Nederland het GOUD!

Daarna volgende de individuele proef voor het EK. Met een mooie score van 77.559% won Marten het GOUD in deze proef en daarmee is hij EUROPEES KAMPIOEN 2020 geworden! Het zilver was voor de Duitse Lia Welschof met 75.853% en het brons was voor de Nederlandse Daphne van Peperstraten met 74.912%. Quinty Vosssers (NED) haalde een mooie 6e plek met 72.912%.

Op de laatste dag, vrijdag 21 augustus, werd de kür op muziek verreden. Het was een spannende strijd. Daphne van Peperstraten (NED) won het goud in de kür met 80.690%. Het zilver was voor Lia Welschof met 79.230% en het brons werd gewonnen door Marten Luiten met 77.610%.

Wij zijn erg trots op deze geweldige prestaties van ons lid, Marten luiten.

Marten, van Harte Gefeliciteerd met deze fantastische prestaties. We hebben genoten van je proeven en wat zag het er harmonieus en vanzelfsprekend uit!

Foto’s door: Equigeniek. (paardenfotografie).
Tweede gouden medaille voor Marten Luiten in Hongarije - OldambtNu.nl


Vooraankonding Algemene ledenvergadering RV NETA. Update 15-03: AFGELAST

Beste leden van RV NETA,

Namens het bestuur van RV NETA willen wij u van harte uitnodigen voor onze Algemene ledenvergadering. Deze zal plaats vinden op woensdagavond 15 april 2020 om 20:00 uur. U bent welkom bovenin de vergaderruimte van Brasserie restaurant de Tellerlikker te Winschoten.
Onder het genot van een kopje koffie of thee blikken wij terug op de bestuurlijke en lopende zaken van afgelopen jaar en kijken wij vooruit naar de toekomst. De agenda van de ALV volgt op een later moment. 

Wanneer: woensdag 15 april 2020
Plaats: Brasserie restaurant de Tellerlikker, Venne 111, 9671 EP te Winschoten (vergaderruimte 1e verdieping).
Aanvang: 20:00 uur

Met vriendelijke groet,
Bestuur RV NETA

Update 15-03: in verband met de huidige omstandigheden hebben wij besloten om de algemene ledenvergadering af te gelasten, mede op advies van de KNHS. Wanneer de ALV wel plaats gaat vinden, is nog niet duidelijk.

Marten Luiten sluit 2019 jaar goed af en begint 2020 fantastisch!

Marten Luiten start inmiddels al in de young riders rubrieken. In 2019 maakte hij in die rubriek zijn debuut. Nieuwe proeven en nieuwe concurrentie.

Op 27 december vond de wedstrijd voor kadervorming plaats in Nieuw en Sint Joosland. (knhs Anemone horsetrucks greenpoint cup) Deze heeft Marten gewonnen met een percentage van 74,8%. Dat was tevens zijn tweede A- kaderscore bij de young riders. De eerste behaalde hij al eerder tijdens CDI Exloo. (Internationaal).

Vervolgens startte Marten in Zuidbroek in het ZZ- Zwaar. Deze wedstrijd heeft hij gewonnen met 73,667%. Daarnaast won hij daar ook de kür op muziek met 75,99%. Het was super om te zien en hij kreeg een fantastisch applaus! Een week later reed Marten nog mee tijdens een show in Zuidbroek. Daar “schudde” Marten samen met de merrie Fynona (v. Ampere). een paar geweldige series uit zijn mouw. Want zo eenvoudig en mooi zagen de wissels eruit!

Afgelopen weekend startte Marten in Tolbert op de wedstrijd voor kadervorming. (knhs Anemone horsetrucks greenpoint cup). Deze wedstrijd won hij ook met een score van 74,6%. Dat was zijn derde A-kaderscore achter elkaar!

Met deze fantastische scores is Marten opgenomen in het A- kader.

Wij, als LR Neta, zijn trots op Marten en wensen hem erg veel succes tijdens de komende wedstrijden!

Foto door Roland Hitze.

Foto is gemaakt door Roland Hitze!