Bestuurslid Christi Coenraadts met ‘pensioen’

Na jaren secretaris te zijn geweest in het bestuur van LR NETA is er afgelopen dinsdag tijdens de Algemene Ledenvergadering een officieel einde gekomen aan het bestuurslidmaatschap van Christi Coenraadts. Christi heeft een aantal maanden geleden aangegeven te willen stoppen als bestuurslid. Na een periode van meer dan 20 jaren, hoewel met veel pijn en moeite, konden we hier geen nee tegen zeggen. We willen Christi heel hartelijk bedanken voor alle uren die ze de afgelopen jaren bijgedragen heeft in het vrijwilligersleven voor onze vereniging, zowel in het bestuur als tijdens de wedstrijden. Je inzet tijdens de wedstrijden, de vergaderingen en alle andere werkzaamheden die bij het vrijwilligersleven komen kijken hebben er voor gezorgd dat we vele mooie concoursen hebben georganiseerd.
We verwelkomen een nieuw bestuurslid in de vorm van Jacqueline Smaal – Meijer, die de taak van Christi overneemt. Jacqueline; welkom bij de ‘club’, veel succes en plezier!

CHRISTI, BEDANKT!!!

Wedstrijddata seizoen 2024-2025

Zie ook de agenda voor de wedstrijddata van het nieuwe seizoen.

2024

29 november
Oefenspringconcours (onder voorbehoud)
30 november & 1 december
EDR Springconcours

14 & 15 december
Dressuur paarden (selectiewedstrijd)

2025

18 & 19 januari
Dressuur paarden (2 proeven)

2 februari
Dressuur pony’s (selectiewedstrijd)

22 & 23 februari
Dressuur paarden (2 proeven)

2 maart
Dressuur pony’s (2 proeven) + Bixie

16 maart
Kür op muziek

21 Mei 2024 – Algemene Ledenvergadering LR NETA

Op dinsdagavond 21 mei aanstaande organiseren we de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De locatie is net als vorig jaar het Hippisch Centrum Avinia Staete (voormalig Manege de Dollard) te Winschoten. Alle leden ontvangen per e-mail een uitnodiging met de agenda en bijlagen. We hopen jullie in grote getale te mogen ontvangen, tot dan!

Adres: Oostereinde 26-28 te Winschoten
Aanvang: 20:00 uur

Terugblik EDR Springconcours INDOOR NETA

D.D. 17-12-2023


In het weekend van 2 en 3 december stond het EDR Springconcours INDOOR NETA centraal. Met meer dan 400 starts van deelnemers uit de 3 Noordelijke provincies was het een bomvol weekend paardensport. Ook onze Oosterburen waren van de partij. Ondanks dat de thermometer een waarde liet zien van net boven de nul zorgde de gezellige en sportieve sfeer onder de ruiters, amazones, vrijwilligers en toeschouwers voor een warme ambiance. Het was een geslaagd weekend dat volledig in het teken stond van de paardensport.

De zaterdag stond volledig in het teken van de paarden. In de klasses 60 tot en met 135 centimeter werd er gestreden om de podiumplekken. Op de zondag mochten ook de pony’s hun opwachting maken met daarnaast een aantal paardenrubrieken van 70 tot en met 100 centimeter. Het was een spannende strijd, waarbij elke seconde en elke balk telden. Het was mooi om te zien dat iedereen er vol voor ging.

Alle springfoto’s van het evenement zijn gemaakt door Norine Habekothé van NH Photo en zijn terug te vinden via deze link.

We willen alle deelnemers, de vrijwilligers, het bestuur en de toeschouwers bedanken voor hun deelname, inzet en aanwezigheid. En uiteraard een bedankje voor Hippisch Centrum Avinia Staete voor het beschikbaar stellen voor de manege en de catering.

Wat ons betreft: tot volgend jaar!

We willen graag onze sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van de wedstrijden en voor het beschikbaar stellen van de extra prijzen!! Al onze sponsoren zijn te vinden onder het tabblad ‘Sponsoren LR Neta 2023-2024’ op onze website.

In het speciaal willen we het Interreg-EDR bedanken. Ons evenement “EDR Springconcours INDOOR NETA” is mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie. Voor meer informatie over het Interreg pogramma, klik op deze link

8 Mei 2023 – Algemene Ledenvergadering RV NETA

Namens het bestuur van RV NETA willen wij u van harte uitnodigen voor onze Algemene Ledenvergadering. Deze zal plaatsvinden op maandagavond 8 mei 2023 om 20:00 uur. U bent van harte welkom in Hippisch Centrum Avinia Staete – Manege de Dollard.

Met een kopje koffie of thee blikken wij terug op de bestuurlijke en lopende zaken van het afgelopen jaar. Uiteraard kijken we ook alvast vooruit naar het 100-jarig bestaan van RV NETA in oktober!!! Dit willen we uiteraard uitgebreid vieren, meer informatie hierover volgt. De agenda van de ALV ontvangt u via de e-mail. Mocht u een agendapunt aan de agenda willen toevoegen, laat het vooral weten door te reageren op de ontvangen e-mail.

We hopen jullie te zien en te spreken, tot dan!

Datum: maandag 8 mei 2023

Locatie:  Hippisch Centrum Avinia Staete – Manege de Dollard

Oostereinde 26, 9675 TA Winschoten

Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)

met vriendelijke groet,

Bestuur RV NETA

EDR Springconcours 2022 – zaterdag 3 en zondag 4 december & wintercompetitie dressuur 2022 – 2023

In het weekend van 3 en 4 december kunnen we dit jaar het EDR springconcours weer organiseren. We zijn daarbij verheugd te vermelden dat we weer op ons oude stekje terecht kunnen. We heten iedereen dat weekend welkom op Hippisch Centrum Avinea Staete, manege de Dollard te Winschoten. We hopen dat jullie weer in grote getale komen en we er een sportief, gezellig en succesvol concours van gaan maken!
Daarnaast zetten we, net als de afgelopen jaren, onze wintercompetitie dressuur weer op. Dit is verdeeld over 3 verschillende wedstrijden. We sluiten af met een 4e wedstrijd in de vorm van een kür op muziek.

PROGRAMMA EDR
– Zaterdag 3 december
De zaterdag staan de paarden op het programma voor de hoogtes variërend van 60 cm t/m 1,35 meter.
– Zondag 4 december
Op zondag beginnen we met pony’s in de klasses 50 cm t/m 1,30 meter. Aansluitend volgt een extra paardenrubriek van 60 cm t/m 1,00 meter.

PROGRAMMA WINTERCOMPETITIE DRESSUUR
– Weekend 10 en 11 december ’22 -> dit is tevens een selectiewedstrijd voor de indoor kampioenschappen*
*vanwege grote belangstelling is de vrijdagavond bijgevoegd.
– Weekend 14 en 15 januari ’23
– Weekend 11 en 12 februari ’23
– Zondag 26 maart Kür op muziek

MEEDOEN?!
Opgeven kan via Mijn KNHS. Houdt het vraagprogramma in de gaten.
Kijk ook op onze facebookpagina voor de laatste nieuwtjes.

Wintercompetitie 2022 RV NETA te Vlagtwedde – wedstrijddata >>> UPDATE 12-01-2022!

UPDATE 12-01-2022
De onderzekerheid wat er gaat gebeuren na 14 januari met de maatregelen en de persconferentie komende vrijdagavond heeft ons doen besluiten dat het niet haalbaar is de wedstrijden van aanstaand weekend te organiseren. We hebben goede hoop dat we de wedstrijden vanaf februari wel mogen organiseren.

Zoals het nu lijkt mogen we weer los! In de eerste maanden van 2022 organiseren de wintercompetitie weer! Natuurlijk kijken we na lange tijd van stilstaan hiernaar uit. En ja; er staat geen fout in de titel. We zijn (helaas) genoodzaakt om de wedstrijden op een andere locatie te organiseren omdat Manege de Dollard te Winschoten besloten heeft de locatie niet meer beschikbaar te stellen voor het organiseren van wedstrijden. Het is gelukt om een andere locatie te vinden waar we onze wedstrijden mogen organiseren: Hippisch Centrum de Wolverlei te Vlagtwedde. Uiteraard zijn we erg enthousiast, blij en dankbaar dat we hier terecht kunnen en onze vereniging daarmee door kan gaan met het organiseren van wedstrijden.

We verwelkomen jullie graag op de volgende WEDSTRIJDDATA:
15 & 16 januari 2022 – Paarden en pony’s in alle klasses*
* Tevens is dit een voorselectiewedstrijd voor de Groningse kampioenschappen pony’s B t/m ZZ en paarden M1 t/m ZZL

19 & 20 februari 2022 – Paarden en pony’s in alle klasses

26 & 27 maart 2022 – Paarden en pony’s in alle klasses

16 april 2022 – Kür op muziek (onder voorbehoud)

Wil je meedoen? Geef je op via www.mijnknhs.nl. Voor meer informatie mail naar www.lrneta@hotmail.com.

NIEUWE LOCATIE:
Hippisch Centrum de Wolverlei
Barlagerachterweg 7
9541 XT Vlagtwedde


Marten Luiten scoort ruim 80% op NK Young Riders

Met trots melden we dat RV NETA-lid Marten Luiten medio 6 juni een super goede prestatie neergezet heeft op het NK Young Riders. Met merrie Fynona heeft Marten in de kür op muziek een score behaald van 82,375%, dat hem een gouden medaille opleverde. Vorig jaar behaalde hij ook al een zeer goed resultaat met een zilveren medaille. Mede dankzij deze goede score is hij geselecteerd voor het EK. Wij feliciteren hem met dit geweldig resultaat!