In de laatste maand van het jaar kijken alle ruiters en amazones al uit naar IICH Groningen en velen hopen daar een plaatsje te bemachtigen bij het springen of bij de dressuur. Voor de dressuur ruiters gaat er een competitie aan vooraf om zich op deze manier te kwalificeren voor de finale van DCIG. Ze mogen dan een kür op muziek rijden. Ook dit jaar hadden zich weer leden van RV NETA gekwalificeerd en bereiden zich voor op de kür.
Maar eerst kwam op 23 december de subtop aan de beurt. Ook hieraan deden leden van NETA mee en presteerden goed. In de klasse ZZ-Zwaar werd Vai Bruntink 1e met Cum Laude met het mooie percentage van 70,00 %, in de klasse Lichte Tour bezette Vai op Darabel een mooie 2e plek met een percentage van 69.69 % en bij de Grand Prix ging Vai voor een 3e plaats met Chardonny, 65,07 % en ons alle wel bekend, Christi Larmoyeur bezette met Nora de 5e plek , 64,30 %.
Op 30 december kwamen de finalisten van de DCIG competitie aan de beurt met de kür op muziek, ook hier waren leden van RV NETA vertegenwoordigd en ze deden het heel goed in een sterk veld.
Bij de L paarden mochten Shannon Holmes en Esther Coenraadts zich bij de prijswinnaars opstellen. Shannon Holmes werd op Giovanni 2e met 67,667 % en Esther Coenraadts op Ignado werd 3e , 67,500 %
In de klasse M werd Linda Kouwenhoven heel fraai kampioen, ze reed op Superhorse Happymood en had een heel mooie score van 72,00%.
In de klasse Z bezette Linda Kouwenhoven op Superhorse Giovanni een 4e plek met een percentage van 66,583% en Maaike Slootweg legde beslag op de 5e plaats met Gino, 65,813 %. Ook Dana Peters weerde zich goed in het sterke veld en legde beslag op de 9e plek met 63,750 %.
Al met al kunnen we terug kijken op mooie dressuursport. We feliciteren alle prijswinnaars met de behaalde resultaten.
We wensen iedereen een mooi en sportief 2018 en hopen elkaar weer terug te zien op de komende dressuurwedstrijden.
We beginnen nu met de selectiewedstrijden, pony’s en paarden voor de Groninger Kampioenschappen en ook met Winter Competite van RV NETA .

IIICH Groningen 2017