Op 20 december 2015 startte de 1e dag van  het IICH  te  Zuidbroek. Het lag er allemaal weer heel sfeervol bij. Deze dag begon met de dressuur voor de breedtesport, het was geen vrije opgave maar de ruiters en amazones moesten zich kwalificeren tijdens 3 voorwedstrijden. Dus de deelname bestond eigenlijk al uit allemaal winnaars en we mochten dan ook een spannende strijd verwachten, zowel bij de paarden als de pony ruiters. Er deden heel wat leden van onze vereniging Neta mee .

iich

In de klasse M1 /M2 hadden Linda Kouwenhoven, Maaike Slootweg en Ilse Hummel zich geplaatst. Ze reden allemaal een kür op muziek. Iedereen liet een mooie kür zien en ze kregen na afloop mooie opbouwende woorden van de jury. Op de 2e plaats eindigde Linda met Friday en ook de 3e plaats was voor haar met Floyd, Maaike Slootweg werd mooi 5e en Ilse Hummel  bezette een 7e plaats. Allemaal waren ze erg enthousiast over het rijden in zo’n mooie ambiance, hoewel het natuurlijk ook wel spanning geeft, zowel voor ruiter als paard.

Ook de ponyruiters kwamen in actie en in de klasse Z werd een  prachtige score neergezet door Marten Luiten op Movie Star, de kür werd beloond met een score van maar liefst 82 %. Ook de 2e plaats was voor Marten , hij reed toen op Valentina.  Mirte Hensema reed op Joep, maar ze waren beiden onder de indruk van  de omgeving en dus kwam er veel spanning naar voren, maar toch bleef ze rijden ,wat erg knap was.

Op 2 januari was het de beurt aan  de subtop. Ook  hier zagen we weer veel leden van Neta terug. Er werd begonnen met de klasse ZZ-Zwaar en deze klasse was voor Neta heel succesvol, maar liefst 3 amazones mochten zich opstellen bij de prijswinnaars. De 1e plaats was voor vai Bruntink met Pavo’s Ziggy  Pop, de  3e plaats was voor Linda Kouwenhoven met Bugatti Veyron NL en op de 6e plaats kwam Esther Coenraadts met Amadeus. We zouden ’s avonds Vai en Linda nog terug zien bij de kür op muziek. De klasse ZZ-Zwaar werd gevolgd door de klasse Prix  St. Georges en ook hier deden Neta leden mee. Ook hier mocht Vai Bruntink   met haar paard Chardonny zich als 1e opstellen.

s’Avonds  mochten de beste 4  van de klassen ZZ-Zwaar, Lichte
Tour en Grand Prix en de 4 winnaars van de klasse ZZlicht een kür op muziek rijden. In de klasse ZZlicht deden Zoé Schipper  op Venice en Linda Kouwenhoven het erg goed. Zoé werd 2e en Linda op Siegi legde beslag op de 3e plaats .In de klasse ZZ-Zw werd Vai  1e en Linda  bezette de 4e plek, deze klasse werd gevolgd door de Lichte Tour en toen legde Vai  met Chardonny beslag op de 2e plek.

Al met al een zeer geslaagde dag voor veel Neta leden en deze zijn zeker een stimulans voor veel andere ruiters en amazones.

We wensen een iedere een heel gezond en sportief 2016 en hopen elkaar weer vaak op concoursen te mogen begroeten.

 

IICH te Zuidbroek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *