Marten Luiten is voor Nederland afgereisd naar Hongarije waar het Europees Kampioenschap voor de Young riders werd gehouden. Marten was geselecteerd met zijn paard Fynona (v. Ampère).

Het EK, voor de Young Riders en de junioren, werd gehouden in de week van 17 augustus tot 21 augustus.
Als eerste stond de Landenproef op het programma. Daar reed Nederland heel erg sterk en met een mooie totaalscore van 222.940 won Nederland het GOUD!

Daarna volgende de individuele proef voor het EK. Met een mooie score van 77.559% won Marten het GOUD in deze proef en daarmee is hij EUROPEES KAMPIOEN 2020 geworden! Het zilver was voor de Duitse Lia Welschof met 75.853% en het brons was voor de Nederlandse Daphne van Peperstraten met 74.912%. Quinty Vosssers (NED) haalde een mooie 6e plek met 72.912%.

Op de laatste dag, vrijdag 21 augustus, werd de kür op muziek verreden. Het was een spannende strijd. Daphne van Peperstraten (NED) won het goud in de kür met 80.690%. Het zilver was voor Lia Welschof met 79.230% en het brons werd gewonnen door Marten Luiten met 77.610%.

Wij zijn erg trots op deze geweldige prestaties van ons lid, Marten luiten.

Marten, van Harte Gefeliciteerd met deze fantastische prestaties. We hebben genoten van je proeven en wat zag het er harmonieus en vanzelfsprekend uit!

Foto’s door: Equigeniek. (paardenfotografie).
Tweede gouden medaille voor Marten Luiten in Hongarije - OldambtNu.nl


Ek young riders 2020!